VISSTE DU DETTA OM PRODUKTMEDIA?

10 oktober, 2019

VISSTE DU DETTA OM PRODUKTMEDIA?

10 oktober, 2019

Produktmedia är begreppet för när fysiska produkter används för att marknadsföra ett varumärke eller ett företag. Produktmedia är idag den tredje största reklamkanalen enligt Institutet för reklam- och mediestatistik, och betydelsen väntas bara öka de kommande åren. Visste du till exempel att…

… en klar majoritet av svenskarna, hela 63 procent, lägger märke till profilprodukter i sin vardag. 15 procent lägger märke till profilprodukter någon eller några gånger i veckan, 10 procent lägger märke till dem dagligen.

… 60 procent av svenskarna använder själva profilprodukter varje vecka eller oftare, hela 32 procent använder dem dagligen.

…det allra populäraste produktmediet är reklampennan. Hela 74 procent av befolkningen använder reklampennor. Pennorna följs på topplistan av t-shirts med 51 procent, muggar med 47 procent, vätskor med 45 procent och  paraplyer som 44 procent använder.

…det är fler som gillar än som ogillar profilprodukter. 26 av svenskarna är mycket eller ganska positiva till profilprodukterna medan bara 14 procent är negativa. Män (31 procent) är mer positiva än kvinnor (20 procent). I åldersgruppen 35-55 är man generellt mer positiva jämfört med både yngre och äldre åldersgrupper.

…mottagarna själva menar att produktmedia är den reklamkanal som är näst bäst på att skapa kännedom om ett företag eller ett varumärke, bättre än kanaler som utomhusreklam, annonser på nätet  eller i radion och tidningar. Bara tv-reklam rankas högre.

…under 2017, som de senaste tillgängliga siffrorna är ifrån, satsades 6,3 miljarder kronor på produktmedia i Sverige. Det innebar att produktmedia ökade sin andel av den totala investeringen i reklam av alla olika slag med 3,7 procent. Och enligt prognoserna väntas produktmedia växa ytterligare de kommande åren.

Vi vet produktmedia! Kontakta oss på Anderzson of Sweden!

Inga kommentarer

Lämna ett spår

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Instagram

Instagram returnerade inte en 200.

@anderzsonofsweden

Anderzson of Sweden

En stark företagsprofil och lyckad marknadsföring kräver engagemang och idéer. Med Anderzson of Sweden som reklampartner får du en kompetent och oberoende profilbyrå. Oavsett om du är ett enmansföretag eller en koncern är vår roll att se behovet och hitta lösningen, så att du kan fokusera på det du gör bäst. Vi gillar att tänka nytt och älskar utmaningar. Finns inte lösningen i vårt ordinarie sortiment så tar vi fram den. Vi anpassar sortiment utifrån ert syfte. Vi ser till att ditt varumärke tar plats, och stärker det varje dag. En känsla som stannar kvar. anderzson.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev


Hur vi hanterar dina personuppgifter kan du läsa om i vår personuppgiftspolicy.

×