VI SÄLJER VÄRLDENS BÄSTA REKLAMPLATSER

23 januari, 2020

VI SÄLJER VÄRLDENS BÄSTA REKLAMPLATSER

23 januari, 2020

Promotionprodukter i plast – är det verkligen bra? Svaret är: Det kan det vara! Vi ringde upp småländska Plastprint för att reda ut fördelarna med närproducerat och få veta mer om skillnaden på plast och plast.

Hej Nanci Kasto Johnsson, försäljningschef på Plastprint i Bredaryd. Vad är det ni gör i där uppe i Småland, egentligen?

– Vi gör reklamplatser i form av promotionprodukter. Vi har egen fabrik med formsprutning och eget tryckeri, med screen-, digital och tampotryck. Vi trycker på produkter som lever länge, vi brukar säga att vi säljer världen bästa reklamplatser. Det är inte som exempelvis en tidningsannons som du kanske ser en gång. Din vattenflaska exponeras du för flera gånger varje dag, och det är dessutom en sak du tycker om att använda.

Sker tillverkningen i Sverige?

– Vi tillverkar nästan allt här i Bredaryd, mitt i Småland.

Producerar era konkurrenter också på hemmaplan?

– I Sverige är vi unika med att ha egen produktion på det här sättet, framförallt när det gäller promotionprodukter. Många av våra konkurrenter importerar produkter som ofta tillverkas i Asien.

Varför är det bra med produktion i Sverige?

– Det ger flexibilitet och leveranssäkerhet. Som köpare vet du var produkten kommer ifrån och du kan vara säker på att vi förhåller oss till alla lagar och regler som gäller inom Sverige och EU, gentemot våra arbetstagare, när det gäller märkningar eller tillåtna ämnen i produkterna.

– Och inte minst är det mindre miljöpåverkan med närproducerat, med tanke på minskade transporter. Produkter som till exempel vattenflaskor är ganska skrymmande, det är mycket luft i lådorna som annars ska flygas hit från dra sidan jorden.

Men plast ska man väl inte köpa alls eftersom det är dåligt för miljön – eller?

– Det beror på hur man ser det. Oftast tänker man kanske på engångsartiklar som sugrör eller bestick som slängs bort direkt efter att de använts. Men vi gör inga engångsprodukter, våra produkter ska leva länge och inte slängas förrän du är trött på den eller slitit ut den. Ungefär som en glasflaska eller termos i plåt.

Är det skillnad på plast och plast?

– Det är skillnad! Som råvara i vår produktion, alltså själva plastgranulatet vi använder, finns det bioplastmaterial som tillverkas av till exempel sockerrör eller majsstärkelse. Det är inte oljebaserat på samma sätt och har därmed inte samma klimatpåverkan.

– Bioplasten är dock inte mer nedbrytbar än ”vanlig” oljebaserad plast. Det är det många som missförstår. Den ska inte slängas i naturen, den tar lika lång tid för att brytas ned.

Hur mycket fokus lägger ni på det här med bioplast?

– Det är stor efterfrågan på biomaterial och stor medvetenhet bland våra kunder och slutkunderna idag. Att ha egen produktion ger oss möjlighet själva att testa nya material som är bättre för miljön. Den stora efterfrågan styr våra prioriteringar, vi fokuserar mycket på att ta fram nya och fler bioplastmaterial.

Anderzson of Sweden är återförsäljare till Plastprint. Ta en titt på några av grejerna här!

Inga kommentarer

Lämna ett spår

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Instagram

Instagram returnerade inte en 200.

@anderzsonofsweden

Anderzson of Sweden

En stark företagsprofil och lyckad marknadsföring kräver engagemang och idéer. Med Anderzson of Sweden som reklampartner får du en kompetent och oberoende profilbyrå. Oavsett om du är ett enmansföretag eller en koncern är vår roll att se behovet och hitta lösningen, så att du kan fokusera på det du gör bäst. Vi gillar att tänka nytt och älskar utmaningar. Finns inte lösningen i vårt ordinarie sortiment så tar vi fram den. Vi anpassar sortiment utifrån ert syfte. Vi ser till att ditt varumärke tar plats, och stärker det varje dag. En känsla som stannar kvar. anderzson.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev


Hur vi hanterar dina personuppgifter kan du läsa om i vår personuppgiftspolicy.

×