STÄRK DITT VARUMÄRKE MED SMARTA PRODUKTER

21 augusti, 2019

STÄRK DITT VARUMÄRKE MED SMARTA PRODUKTER

21 augusti, 2019

Smart funktion som gör den användbar för mottagaren. Så blir en profilerad produkt mer hållbar och fortsätter att stärka ditt varumärke var dag.

Produktmedia är ett samlande ord för fysiska produkter som används för att marknadsföra ett varumärke eller ett företag. Det kan egentligen vara vilken slags produkt som helst, fantasin sätter gränserna.

Profilerade produkter ska självklart vara snygga — men nytta, användbarhet och hållbarhet är nyckelfaktorer för en lyckad investering. Produkten som blir bärare av ett varumärke och budskap ska inte vara något som snabbt slängs bort av mottagaren.

Produktmedia är den tredje största reklamkanalen. Enligt IRM, Institutet för reklam- och mediestatistik, ökade produktmedia sin andel av den totala investeringen i reklam av alla olika slag med 3,7 procent 2017. Och enligt prognoserna väntas andelen fortsätta att växa. En klar majoritet av svenskarna, hela 63 procent, uppger att de lägger märke till profilerade produkter i sin vardag. 60 procent använder själva profilprodukter varje vecka eller oftare, hela 32 procent använder dem dagligen.

I nyttan och användbarheten hos produkten finns mycket av potentialen för hållbarhet. Eller enklare uttryckt: en produkt mottagaren gillar blir också använd — vilket i förlängningen gör den hållbar. Motsatsen vore en billig pryl som läggs i en låda och inte kommer till nytta för någon.

En hållbar produkt ska användas och slitas med hälsan, och det finns många nya, smarta produkter på temat. Det handlar till exempel om nya smarta funktioner, tillverkningsmetoder eller material. Samtidigt behöver hållbarhet inte vara så avancerat. En trevlig och användbar matlåda kan göra det möjligt att ta med egen lunch till jobbet — och därmed minska matsvinnet. En praktisk to-go-kaffemugg tar man med in på macken eller kaféet och får sitt kaffe i — och undviker därmed att förbruka ännu en engångsmugg.

Här kommer fem tips på både smarta och hållbara produkter:


Inga kommentarer

Lämna ett spår

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Instagram

Instagram returnerade inte en 200.

@anderzsonofsweden

Anderzson of Sweden

En stark företagsprofil och lyckad marknadsföring kräver engagemang och idéer. Med Anderzson of Sweden som reklampartner får du en kompetent och oberoende profilbyrå. Oavsett om du är ett enmansföretag eller en koncern är vår roll att se behovet och hitta lösningen, så att du kan fokusera på det du gör bäst. Vi gillar att tänka nytt och älskar utmaningar. Finns inte lösningen i vårt ordinarie sortiment så tar vi fram den. Vi anpassar sortiment utifrån ert syfte. Vi ser till att ditt varumärke tar plats, och stärker det varje dag. En känsla som stannar kvar. anderzson.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev


Hur vi hanterar dina personuppgifter kan du läsa om i vår personuppgiftspolicy.

×