PLASTERSÄTTAREN SOM VÄXER SOM GRÄS

4 november, 2019

PLASTERSÄTTAREN SOM VÄXER SOM GRÄS

4 november, 2019

Kan gräs ersätta plast? Ja, i alla fall i väldigt många sammanhang om gräset ifråga är bambu. Bambu återfinns nämligen numera i alla möjliga sammanhang. På Anderzson of Sweden har vi hundratals Bambu-produkter i sortimentet och vi hjälper dig gärna att hitta rätt i djungeln.

”Bambu” är ett samlingsnamn för en vissa typer av gräs som växer i Asien och Amerika, i tropiska, subtropiska och tempererade områden. Gruppen omfattar fler än tusen olika arter som har det gemensamt att de till skillnad från andra sorters gräs har bladskaft. De här karakteristiska stammarna är lätta, böjliga och starka och har genom åren använts till att exempelvis bygga hus, broar, flottar eller byggnadsställningar av.

Bambu är dessutom snabbväxande och har på senare tid blivit allt populärare som material även i en mängd andra sammanhang. Till exempel kan bambufiber användas för att ersätta plast i exempelvis muggar, tallrikar eller bestick, vilket kan vara en fördel ur hållbarhetssynpunkt. Bambu används också för att framställa textilier. Dels kan växtfibrerna kan utvinnas ur bambun mekaniskt på liknande sätt som exempelvis ur lin, dels kan man i en kemisk process använda cellulosan i bambun för att helt enkelt tillverka fibrer av. I det senare fallet är det mer korrekt att tala om viskos och tillverkningen av sådan gör den potentiellt till ett mindre miljövänligt val än den naturliga och mekaniskt utvunna bambufibern.

Anderzson of Sweden har vi hundratals bambuprodukter i vårt sortiment, allt från pennor och muggar till högtalare och underställ. Nästan oavsett vilken typ av produktmedia du söker kan vi hitta alternativ där bambuns otroliga mångsidighet och användbarhet kommer till nytta.

Visste du förresten att…

…vissa asiatiska bambuarter i det vilda kan växa drygt 90 centimeter på ett dygn?

…det kan gå mycket lång tid mellan bambuns blomningar – mer än 100 år för vissa arter?

…det finns arter av bambu som kan bli mer än 40 meter höga?

…bambuskott används inom asiatisk matlagning, men det är bara vissa sorter som kan ätas av människor, exempelvis grönsaksbambu?

Klicka här för att se det stora utbudet av bambuprodukter!

Inga kommentarer

Lämna ett spår

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Instagram

Instagram returnerade inte en 200.

@anderzsonofsweden

Anderzson of Sweden

En stark företagsprofil och lyckad marknadsföring kräver engagemang och idéer. Med Anderzson of Sweden som reklampartner får du en kompetent och oberoende profilbyrå. Oavsett om du är ett enmansföretag eller en koncern är vår roll att se behovet och hitta lösningen, så att du kan fokusera på det du gör bäst. Vi gillar att tänka nytt och älskar utmaningar. Finns inte lösningen i vårt ordinarie sortiment så tar vi fram den. Vi anpassar sortiment utifrån ert syfte. Vi ser till att ditt varumärke tar plats, och stärker det varje dag. En känsla som stannar kvar. anderzson.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev


Hur vi hanterar dina personuppgifter kan du läsa om i vår personuppgiftspolicy.

×