MATERIALET SOM ÄR ALLT ANNAT ÄN KORKAT

4 december, 2019

MATERIALET SOM ÄR ALLT ANNAT ÄN KORKAT

4 december, 2019

Naturligt, hållbart och mångsidigt. Kork är ett material som finner allt fler användningsområden. Här på Andersson of Sweden har vi massor av olika korkprodukter i sortimentet och garanterat något som passar din profil.

Huvudsakligen i Portugal, men också exempelvis i Spanien, Italien och nordvästra Afrika, växer ekarna som ger oss kork. Korkekarnas yttre bark skalas av från trädets nedre del, kokas, behandlas och torkas. Materialet man får är i princip ogenomträngligt för gaser och vatten, det är vibrationsdämpande, i hög grad flexibelt och möjligt att pressa ihop. Allt detta gör korken till ett användbart material i många olika sammanhang.

Kork är ett minst sagt miljövänligt material. Korkekarna kan få växa i hundratals år, eftersom som man ju skördar korken utan att behöva fälla träden. Materialet kork är helt naturligt och därmed nedbrytbart – och går dessutom att återvinna. Till listan kan också läggas att skogarna av korkekar erbjuder levnadsmiljö åt utrotningshotade djurarter och på vissa ställen motverkar öknens utbredning. Dessutom är kork ett mångsidigt material. Det har historisk såklart använts till att försluta flaskor, och därför använder vi ordet ”kork” även om förslutningsproppar av andra material och talar om att ”korka igen” eller ”korka upp”. Men kork har länge använts även till andra saker, som flöten, golv och mattor eller packningar och anslagstavlor. Materialet finns i så vitt skilda ting som träblåsinstrument och laserskrivare. Och nya användningsområden tillkommer ständigt.

Här på Andersson of Sweden gillar vi hållbarhet och att tänka på miljön. Vi har massor av produkter i sortimentet där kork ingår; muggar, pennor och pennfordral, anteckningsmaterial av olika slag, musmattor och nyckelringar för att nämna några av dem. Här finns garanterat något som passar just din profil. Bild: passfodral i kork.

Inga kommentarer

Lämna ett spår

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Instagram

Instagram returnerade inte en 200.

@anderzsonofsweden

Anderzson of Sweden

En stark företagsprofil och lyckad marknadsföring kräver engagemang och idéer. Med Anderzson of Sweden som reklampartner får du en kompetent och oberoende profilbyrå. Oavsett om du är ett enmansföretag eller en koncern är vår roll att se behovet och hitta lösningen, så att du kan fokusera på det du gör bäst. Vi gillar att tänka nytt och älskar utmaningar. Finns inte lösningen i vårt ordinarie sortiment så tar vi fram den. Vi anpassar sortiment utifrån ert syfte. Vi ser till att ditt varumärke tar plats, och stärker det varje dag. En känsla som stannar kvar. anderzson.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev


Hur vi hanterar dina personuppgifter kan du läsa om i vår personuppgiftspolicy.

×