KVALITET OCH FUNKTION NU I UPPDATERAD DESIGN

29 januari, 2020

KVALITET OCH FUNKTION NU I UPPDATERAD DESIGN

29 januari, 2020

Allt började med ett underställ som blev stilbildande. På Craft har man ända sedan dess funktion och kvalitet som kännetecken. Nu har man också lagt till design.

Funktion och kvalitet. Det har varit Crafts ledord ändå sedan grundaren Anders Bengtsson på 1970-talet pluggade på Textilhögskolan och beslöt sig för att själv göra något åt bristen på bra underställ för ett aktivt liv, plagg som både kunde hålla dig torr och samtidigt vid rätt kroppstemperatur på löprundan eller cykelturen.

Företaget grundades i Borås och där ligger huvudkontoret kvar. Originalunderstället tillverkade man fram till så sent som för bara två år sedan.

– När understället kommer på tal är det många som reagerar med ett ”ja, det har jag ett hemma!” säger Ulrika Ekstrand på Craft.

De flesta tänker nog på sport i samband med varumärket Craft. Och så här är års är det svårt att inte se skidåkningsprofiler som Charlotte Kalla och Stina Nilsson framför sig.

– Inom sport är just längdåkning, cykling och löpning eller friidrott våra stora bitar. Men det har utvecklats otroligt mycket och numera har vi ytterligare en produktgrupp som är mässkläder eller kläder till personalen på företag. Det sticker verkligen iväg! Det vi säljer på är vår kvalitet.

Det är dock fortfarande funktionskläder vi talar om, företrädesvis i syntetmaterial av olika slag. Även om det numera också finns Craft-kläder med en del bomull i.

Det företag som låter personalen fronta verksamheten i Craft-kläder med den egna loggan på signalerar kvalitet, menar Ulrika Ekstrand. Det är viktigt att plaggen håller färg och form genom många tvättar, så att intrycket blir ”det här är bra grejer”. 

Det är inte längre det billigaste alternativet som gäller när företag väljer profilkläder, säger hon.

– Det upplever jag att många företag börjat anamma. Är det någonting Craft som varumärke är känt för genom alla tider så är det just kvalitet. Det har kanske inte alltid varit världens mest designade plagg, men det har alltid varit kvalitet och man har köpt på grund av den. Men nu har det hänt otroligt mycket på designsidan också. Vi hänger med, säger Ulrika Ekstrand.

Inte längre ”bara” funktion utan också design?

– Precis.

Anderzson of Sweden är stolt återförsäljare av Craft.

Inga kommentarer

Lämna ett spår

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Instagram

Instagram returnerade inte en 200.

@anderzsonofsweden

Anderzson of Sweden

En stark företagsprofil och lyckad marknadsföring kräver engagemang och idéer. Med Anderzson of Sweden som reklampartner får du en kompetent och oberoende profilbyrå. Oavsett om du är ett enmansföretag eller en koncern är vår roll att se behovet och hitta lösningen, så att du kan fokusera på det du gör bäst. Vi gillar att tänka nytt och älskar utmaningar. Finns inte lösningen i vårt ordinarie sortiment så tar vi fram den. Vi anpassar sortiment utifrån ert syfte. Vi ser till att ditt varumärke tar plats, och stärker det varje dag. En känsla som stannar kvar. anderzson.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev


Hur vi hanterar dina personuppgifter kan du läsa om i vår personuppgiftspolicy.

×