HANDDUKEN

4 juli, 2019

HANDDUKEN

4 juli, 2019

Kasta inte in handduken – möjligheterna är närmast oändliga! En gång i tiden något av en lyxvara är den idag bokstavligen var mans egendom. Handduken är produkten som alla vill ha och som alla behöver – och den kan varieras nästan i det oändliga.

I svenska muséers samlingar finns det handdukar från så långt tillbaka som 1700-talet. Då talar vi om linnehanddukar som använts i de övre samhällsskikten. Men det skulle det dröja innan handduken kom i var mans ägo. I Sverige började man tillverka de första enkla frottéhanddukarna först i början av 1900-talet, på vävstolar importerade från Tyskland.

Handduken är en sällsynt användbar produkt som numera används i alla möjliga sammanhang. I hemmet och då inte minst i köket och badrummet. Men också exempelvis hos frisören, på stranden, på resan, vid träning eller massage. Britterna använder sedan några sekler tillbaka sina tea towels inte bara till att torka teservicen, men också som droppskydd eller isolering för att tekannan ska hålla värmen, eller som skydd för scones och smörgåsar fram till servering.

Handdukar kan tillverkas av så skilda material som linne eller bambu, men bomull är det absolut vanligaste. Som en enkel tumregel kan man säga att ju mer en bomullshandduk väger, desto finare och bättre är den – eftersom uppsugningsförmågan blir bättre. Utöver vikten kan man spana efter handdukar som har dubbla kortare öglor och dubbla sömmar, då det tenderar att öka livslängden.

På grund av sin mångsidighet och användbarhet är handduken en både populär och sällsynt väl lämpad produkt att profilera ett företag eller en verksamhet med. Det kan vara allt från en dekorativ gästhandduk till ett badlakan för stranden som rymmer en hel familj. Eller varför inte en träningshandduk i microfiber för gymmet, med en liten ficka i ena kanten för värdesakerna? Handdukar kan dessutom specialdesignas närmast i det oändliga, med diskret brodyr, stort och tydligt tryck, invävda logotyper eller fransar. 

Kort sagt: det går att hitta en produkt som passar varje budskap och ändamål. Det kan vara värt att titta närmare på handdukens alla möjligheter innan man ger upp. Eller som det ju heter med en term lånad från boxningen: ”kastar in handduken”.

Inga kommentarer

Lämna ett spår

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Instagram

Instagram returnerade inte en 200.

@anderzsonofsweden

Anderzson of Sweden

En stark företagsprofil och lyckad marknadsföring kräver engagemang och idéer. Med Anderzson of Sweden som reklampartner får du en kompetent och oberoende profilbyrå. Oavsett om du är ett enmansföretag eller en koncern är vår roll att se behovet och hitta lösningen, så att du kan fokusera på det du gör bäst. Vi gillar att tänka nytt och älskar utmaningar. Finns inte lösningen i vårt ordinarie sortiment så tar vi fram den. Vi anpassar sortiment utifrån ert syfte. Vi ser till att ditt varumärke tar plats, och stärker det varje dag. En känsla som stannar kvar. anderzson.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev


Hur vi hanterar dina personuppgifter kan du läsa om i vår personuppgiftspolicy.

×