EN HÅLLBAR PROFIL

16 oktober, 2019

EN HÅLLBAR PROFIL

16 oktober, 2019

På Anderszon of Sweden pratar vi mycket och gärna om hållbarhet. Vi menar att en profilering precis som en produkt ska hålla över tiden. För oss handlar hållbarhet inte endast om miljömärkningar och certifieringar det handlar också om nytta och användbarhet.

Vi har tusen frågor till våra nya kunder. Okej, kanske inte bokstavligen, men vi ställer riktigt många frågor för att vi ska lära känna företaget och läras oss om kundens mål och visioner. Allt för att skapa en profilering som ska hålla över tid.

Och vi pratar mycket om hållbarhet. Det kan givetvis handla om att välja produkter som med tillverkningsmetoder eller material innebär mindre av negativ klimat- och miljöpåverkan. Men hållbarhet kan också handla om att välja rätt produkt från början, en produkt som faktiskt kommer till användning under lång tid.

Vilken produkt det än handlar så ska den användas för att vara hållbar. Om du köper ett klädesplagg och hänger in det i garderoben, för att hitta det tre år senare med prislappen kvar – då är det inte hållbart oavsett miljömärkning och tillverkningsmetoder. Profilerade produkter som blir bärare av ett varumärke och budskap ska inte vara något som snabbt glöms eller slängs bort av mottagaren. Mycket av potentialen för hållbarhet sitter i nyttan och användbarheten: en produkt mottagaren gillar blir också använd vilket i förlängningen gör den hållbar. Vi menar att en hållbar produkt, precis som en hållbar profil, ska hålla över tiden.

Det finns, som de flesta säkert känner till, miljö- och rättvisemärkningar och certifieringar av olika slag att hålla sig till för de flesta typer av produkter. Allt från till exempel Oeko-Tex eller GOTS som enkelt uttryckt handlar om ekologisk tillverkning av textilier till Fairtrade som handlar om att produkten ska vara tillverkad under rättvisa och socialt hållbara förhållanden.

Vi har självklart fairtrade- och miljömärkta produkter som vi gärna jobbar med i vårt sortiment. Men med det sagt är det viktigt att inte stirra sig helt blind på enbart märkningar och certifieringar. Det krävs inte alltid en miljöcertifiering för att en produkt ska vara bra ur hållbarhetsperspektiv. Om man till exempel väljer att köpa svensktillverkat vet man att produkten tillverkats under schyssta förhållanden och inte transporterats över hela jordklotet. Det är också hållbarhetstänkande!

Välkommen till oss på Anderzson of Sweden!

Inga kommentarer

Lämna ett spår

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Instagram

Instagram returnerade inte en 200.

@anderzsonofsweden

Anderzson of Sweden

En stark företagsprofil och lyckad marknadsföring kräver engagemang och idéer. Med Anderzson of Sweden som reklampartner får du en kompetent och oberoende profilbyrå. Oavsett om du är ett enmansföretag eller en koncern är vår roll att se behovet och hitta lösningen, så att du kan fokusera på det du gör bäst. Vi gillar att tänka nytt och älskar utmaningar. Finns inte lösningen i vårt ordinarie sortiment så tar vi fram den. Vi anpassar sortiment utifrån ert syfte. Vi ser till att ditt varumärke tar plats, och stärker det varje dag. En känsla som stannar kvar. anderzson.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev


Hur vi hanterar dina personuppgifter kan du läsa om i vår personuppgiftspolicy.

×